Over mij

Dromen waarmaken

Klussen

Schilderen

Verbouwen

Buiten huisje

Woningstyling

Contact

Dromen waarmaken

Door het van dichtbij meemaken hoe fragiel en kwetsbaar het leven kan zijn ben ik mij gaan afvragen wat voor mij van werkelijke waarde is in het leven. Eén van de dingen die na enige tijd in mij opkwam was mijn liefde voor mensen, natuur en wereldcultuur ……..

Wat zou ik graag de wereld ervaren naast wat ik dagelijks zie en meemaak …….

Wat zou ik graag iets van waarde geven aan de mensen die op de grond leven waar ik ook leef ……

Langzaamaan kreeg mijn droom gestalte en gingen de plannen zich smeden. De eerste stap is van zeer praktische aard, namelijk het bouwen van een volwaardig expeditie voertuig. In maart 2012 heb ik een Oostenrijks leger voertuig gekocht, een Steyr 12M18. Dit is een ultieme offroad 4x4 oldtimer truck. 

Het doel van deze off the road vrachtwagen is tweeledig. Ten eerste wil ik in samenwerking met hulporganisaties hulp gaan brengen naar gebieden in de wereld die moeilijk te bereiken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het brengen van naaimachines, het  maken van drinkwatervoorziening en sanitair, het bouwen van een schoolgebouw etc. Wist je dat er momenteel nog 780 miljoen mensen op de wereld geen schoon drinkwater hebben. Per jaar sterven er een half miljoen kinderen aan de gevolgen van vuil drinkwater. Dat zijn bijna 1400 kinderen per dag !!

Daarnaast zou ik ook graag avontuurlijke expedities aanbieden voor mensen die eens een totaal andere manier van vakantie besteding willen. Bijvoorbeeld een twee weekse expeditie door de woestijn om grote natuurwonderen te aanschouwen en natuurvolkeren te ontmoeten. Een reis waarbij je echt tot rust komt in de schoot van moeder natuur en nieuwe inspiratie opdoet. Een reis die je huidige perceptie van de wereld doet smelten. Een reis die een compleet nieuwe ervaring van de wereld kan geven. Een reis waarna je als een nieuw mens terug komt in je dagelijkse leventje.

Bouw expeditie truck

Voertuig: Steyr 12M18, 6,6l 6 cilinder turbo motor, 180 pk, t.z.t. wordt er nog een intercooler gemonteerd waarbij vermogen 220 a 230 pk zal worden. Koppel nu 630Nm bij 1300 toeren, na intercooler rond de 850Nm bij 1300 toeren.

Max gewicht voertuig 11.500 kilo. Berekend gewicht na bouw, 8.300 kilo ledig, 9.600 kilo met vloeistoffen.

Verlengd chassis: wielbasis 4,1m (origineel 3,5m)

Opbouw: stalen kooi constructie met verlijmde aluminium beplating. Lengte opbouw 5,45m, breedte 2,51m.

Banden: Michelin XZL 14.00 x 20

De inrichting van de opbouw wordt zo gemaakt dat er veel open ruimte blijft voor het vervoeren van hulpgoederen. Daarnaast zal er een slaapgelegenheid, kookgelegenheid en kleine natte ruimte met toilet ingebouwd worden. Het is de bedoeling om een 400 liter watertank in te bouwen en 2 maal 450 liter dieseltanks onder de wagen te bouwen. Dit zodat voor langere tijd overleven in ongeciviliseerde gebieden geen probleem is.

In de foto collage staan wat foto’s van diverse fases van de bouw. Tzt zal dit compleet gemaakt worden.

 

 

 

 

 

 

Webdesign © studio Eyal & Myrthe